Τρίτη, Δεκεμβρίου 18, 2007

ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 19/12/2007

Συγκλονιστική ήταν η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση της 12/12/07. Αν σκεφτεί κανείς ότι η αστυνομία μιλάει για 100 χιλιάδες πολίτες, τότε σίγουρα ήταν περισσότεροι. Μεγάλη επιτυχία είχε και η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία του κλάδου μας ενάντια στην ληστεία που επιχειρείτε στο Ασφαλιστικό μας Ταμείο. Στην Αθήνα-Πειραιά πλησίασε το 100%. Επίσης απέργησαν ή έκαναν στάση εργασίας οι Φ.Σ Κρήτης (τα Χανιά έβγαλαν και δική τους αφίσα) Φ.Σ. Αρκαδίας κλπ
Ενωμένοι συνεχίζουμε για την επιτυχία της απεργίας την Τετάρτη 19/12.
Τώρα στην μεγάλη Πανυγειονομική απεργιακή κινητοποίησή μας, συμμετέχουν και οι εξής κλάδοι:
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ - ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ – ΕΣΗΕΑ.
Στις 13-12-2007 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έγινε σύσκεψη όλων των φορέων για την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του νέου απεργιακού αγώνα μας. Αμέσως μετά εκδόθηκε το εξής κοινό Δελτίο Τύπου
""ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνήλθαν σήμερα 13-12-2007 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών σε κοινή σύσκεψη οι : Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Τεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, Ένωση Ιατρών Νοσοκ.Αθηνών - Πειραιώς και Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών.
Από την σύσκεψη αυτή προέκυψε η κοινή απόφαση όλων για άρνηση ενοποίησης των ασφαλιστικών τους ταμείων και η μόνιμη απαίτηση για αυτοδιαχείριση τους.
Εκτιμήθηκε το ιδιαίτερα αρνητικό ασφαλιστικό καθεστώς των νέων εργαζομένων (από 1-1-1993) και εκφράστηκε η απόφαση όλων να αγωνιστούν για την ασφαλιστική αναβάθμιση - εξομοίωση με τους παλιούς.
Αποφασίστηκε ότι πέραν της απεργίας - αποχής της 19ης Δεκεμβρίου (και της 20ης Δεκεμβρίου για τους δικηγόρους), να διοργανωθεί από τους συμμετέχοντες φορείς κοινή συγκέντρωση την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11 π.μ. στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Απασχόλησης.

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Μανώλης Καλοκαιρινός
ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ιωάννης Αλαβάνος
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Δημήτρης Παξινός
ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Νικόλαος Στασινόπουλος
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Κωνσταντίνος Λουράντος
ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚ.ΑΘΗΝΩΝ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ Στάθης Τσούκαλος
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ. Ευθύμιος Πρεκετές ""

Δεν υπογράφει η ΕΣΗΕΑ γιατί την άλλη μέρα 14/12 αποφάσισε συμμετοχή στην απεργία στις 19/12 και στην συγκέντρωση στα Προπύλαια.
Όσοι συνάδελφοι δεν έχουν συγκέντρωση κλπ στο νομό τους και μπορούν ατομικά ή ομαδικά καλό είναι να έρθουν και αυτοί στην Αθήνα. Όλοι οι δρόμοι την Τετάρτη 19/12/07 στις 11 π.μ να οδηγούν στα Προπύλαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: