Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2007

ΑΠΕΡΓΙΑ 19/12/07 για το ΤΣΑΥ

Ο επιμένων αν δεν νικά, τουλάχιστον κάτι κερδίζει. Ένα χρόνο τώρα επιμέναμε και προτείναμε κινήσεις για το ΤΣΑΥ. Μεταξύ αυτών τον συντονισμό και δράση όλων των υγειονομικών. Είναι γνωστό ότι η πλειοψηφία του Δ.Σ του Π.Φ.Σ στις 21/11/07 απέρριψε πρόταση της μειοψηφίας για συμμετοχή στην κινητοποίηση στις 12/12/07 για το ασφαλιστικό. Δέχτηκε όμως μετά από επιμονή μας, να ζητήσουμε σύσκεψη με Π.Ι.Σ, Ε.Ο.Ο, Π.Κ.Σ. Το ραντεβού κλείστηκε επί τόπου και έγινε σύσκεψη την Δευτέρα 26/11/07 στα γραφεία του Π.Ι.Σ. Εκεί παρ’ ότι το κλίμα στην αρχή ήταν για σκληρό δελτίο τύπου και επαφές, τελικά αποφασίστηκε πανελλαδική πανυγειονομική 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 19/12/07, κάθοδο στην Αθήνα , κοινή αφίσα και συμμετοχή όλων στην αναλογιστική μελέτη για το ΤΣΑΥ μέσω ΙΝΕ/ΓΕΣΕΕ. Η ενοποίηση των ταμείων ουσιαστικά αφορά μόνο την ενοποίηση των αποθεματικών για να πάρει(αρπάξει) η κυβέρνηση το 10-15;% για τα ελλείμματα του προϋπολογισμού, να μειώσει τις συντάξεις (άμεσα θα πάει 1080ευρώ και 1450 των μονοσυνταξιούχων) και να αυξήσει τα όρια συνταξιοδότησης για παλιούς και νέους κλπ όπως όλοι θα έχετε διαβάσει στον τύπο.

Η αρχή των κινητοποιήσεων θα γίνει στις 19/12 με την πανελλαδική πανυγειονομική απεργία και έπεται συνέχεια. Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέσα από Γενικές Συνελεύσεις να ενημερώσουν , να κινητοποιηθούν, να αντισταθούμε, να διεκδικήσουμε, να πετύχουμε. Μερικοί σύλλογοι όπως π.χ ο Φ.Σ.Χανίων, ο Ι.Σ.Α, ΕΙΝΑΠ κλπ απεργούν και στις 12/12/07. Δυστυχώς ο ΦΣΑ λόγω των ενστάσεων που έχουν υποβληθεί, κυρίως για επανακαταμέτρηση σταυρών, όχι από εμάς φυσικά, δεν έχει Δ.Σ ακόμη, οπότε η Γ.Σ αγνοείται. Ελπίζουμε ότι τελικά θα γίνει,αν όχι απεργία, τουλάχιστον στάση εργασίας.Να κινητοποιηθούμε όλοι να πετύχει η απεργία και να υπάρξει συνέχεια μέχρι την Νίκη . Όχι μια απλή τουφεκιά η 19η/ 12/07 .

Υ.Γ. διαβάστε περισσότερα για το θέμα στο σχετικό άρθρο «για το ΤΣΑΥ», το τελυταίο κείμενο, προς τα κάτω του μπλογκ, με ημερομηνία ανάρτησης 21/10/07



Δεν υπάρχουν σχόλια: